Robèrt van Beckhoven bakt ze bruin

Bakken zit Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven in het bloed. Zijn opa en vader waren bakker, dus dat ook Robèrt ging werken in het familiebedrijf was geen grote verrassing. Nadat Robèrt tien jaar lang goede zaken had gedaan op De Lind in Oisterwijk, verkocht hij zijn winkel om zich te storten op zakelijke afnemers. Maar sinds dit jaar is Robèrt terug, en hoe!

“Nadat we in 2004 de winkel in Oisterwijk sloten, heb ik me toegelegd op het fabriceren van patisserie voor cateringbedrijven, horeca en groot- handels. Ook ben ik workshops gaan geven in de bakkerij. Langzaam maar zeker groeiden we uit ons jasje. Er was veel vraag naar de workshops, maar ook naar patisserie. Dat zat elkaar in de weg, want ik kon pas workshops geven als er niet meer gebakken werd en de bakkers konden alleen werken als ik geen workshops gepland had. Er moest dus iets veranderen. Mijn partner, onze chef en ik hebben alle opties afgewogen en toen we hoorden dat we op het KVL-terrein terecht konden, was de keuze snel gemaakt. We hebben nu een ruime bakkerij met daarboven een culinaire studio voor alle workshops, én een winkel om trots op te zijn.

Onze bakkerij is een belevingsbakkerij. Dat is uniek in Europa. Bakken gebeurt hier niet achter de schermen, maar in een open ruimte met veel glas. Niet ‘s nachts, maar gewoon overdag. Iedereen die hier binnenloopt, ziet onze bakkers en patissiers aan het werk, want het hele bakproces speelt zich af in een enorme etalage. Wij bakken op ambachtelijke wijze. Precies zoals het vroeger ging en zoals het hoort. Met veel liefde, aandacht en geduld.

Uiteindelijk draait alles om een goede smaak. Ik ben niet snel tevreden, maar ik durf te zeggen dat onze producten goed zijn. Echt goed. We gebruiken alleen de beste ingrediënten en absoluut geen onnodige toevoegingen. Chocolade importeren we rechtstreeks uit Colombia bijvoorbeeld. Noten en koffiebonen branden we zelf. We willen zeker weten dat we topproducten gebruiken. Intussen proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo doen we bijvoor- beeld alleen zaken met boeren die een goede prijs krijgen voor hun producten en delen we geen plastic tassen uit in onze winkel. Klanten die toch een tas willen, kunnen een mooie faitrade-tas kopen. Steeds als ze die meebrengen naar de winkel, krijgen ze één procent korting op hun volgende aankopen. Het is misschien niet standaard, maar dat streven we hier ook niet na. We willen eerlijk zakendoen, lekkere producten maken en de allerbeste zijn. Elke dag opnieuw.”

VORIG INGREDIËNT

Schoenen voor de prinsessen van Oranje

VOLGEND INGREDIËNT

Piet de Visser

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

20 + twenty =