Oisterwijk als broedplaats

“Voor de herontwikkeling van Leer- fabriek KVL is er geen zorgvuldig uitgedacht stappenplan. Met het renoveren van de eerste gebouwen, het Ledermagazijn en het Kantoor, hebben we een stip op de horizon gezet. We weten waar het naartoe moet, maar de weg verandert steeds. We bewegen mee met de ideeën, wensen en behoeftes van huurders. Het uitgangspunt van Leerfabriek KVL is ‘value for many’ en dus niet ‘value for money’. We willen hier een ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ zijn. De huurders moeten elkaar versterken, samen business creëren, zodat er een community ontstaat. Traditionele ambachten zoals brood bakken en koffie branden passen binnen dit concept, maar ook moderne ambachtsmensen zoals ontwerpers en filmmakers vinden hier hun plek. Ook is er veel ruimte voor kunst. Dansschool Danserswijk en Sundaymorning@ekwc (het Europees Keramisch Werkcentrum) zijn hier een goed voorbeeld van. De komst van Midpoint Huis van de Leisure naar het Ledermagazijn trekt weer veel bedrijfjes die werken in de vrijetijdseconomie. Het leuke is dat ik niet veel hoef te doen om mensen enthousiast te maken om zich te vestigen op het terrein van Leerfabriek KVL. Ik heb twee partijen actief benaderd, de rest is vanzelf aan komen lopen.

In 2016 is het honderd jaar geleden dat de leerlooiersfabriek op dit terrein startte. Het zou mooi zijn als alle gebouwen dan weer open zijn. Ik hoop dat de huurders elkaar hier kunnen vinden en hun visie met elkaar delen. Dan is dit project wat mij betreft zeker geslaagd.”

VORIG INGREDIËNT

Floris van Bommel en Mayke aan de Stegge

VOLGEND INGREDIËNT

De trots van Alwin en Erik

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

eight − 5 =