Een kern met pit

Iedereen die er woont, zal het beamen: Moergestel is een heerlijk dorp. Het is er gezellig en knus, maar het motto is ook: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.’ Brabantser kan het bijna niet. Er heerst een echte ‘ons kent ons’-cultuur en er zijn veel actieve verenigingen, waaronder drie gildes: Sint Sebastiaan en Barbara, Sint Catharina en Sint Joris.

Moergestel heeft ook een (h)echt centrum met het Sint Jansplein als kloppend hart. Daar vindt onder andere de jaarlijkse kermis plaats. Quispel, dé quizavond van Moergestel, en de stichting WieKentKunst laten zien dat Moergestel daarnaast eigenzinnig en ondernemend is. En groen, dat is Moergestel natuurlijk ook! Dat maakt het dorp tot een unieke fietsplek met het evenement Moergestel Fietsdorp – dat elk hemelvaartsweekend gehouden wordt – als hoogtepunt. Een heerlijk dorp, dat is het.

De eerste zondag van mei staat in het teken van de start van het jaarmarktseizoen. In 2015 stond de jaarmarkt voor de 38e keer in de kom van Moergestel.

In het eerste weekend van juli staat Moergestel op zijn kop, want dan is het kermis op het Sint Jansplein.

VORIG INGREDIËNT

Een blik op de Joodse begraafplaats

VOLGEND INGREDIËNT

Een kaasje voor de jarige

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =