Een kaasje voor de jarige

Mirjam van Hest runt samen met haar man Willam en zoon Bas Fromagerie Guillaume in Berkel-Enschot van waaruit ze mooie en bekende horecazaken voorzien van topkazen uit de lekkerste streken van Europa.

Het twintigjarig bestaan van De Tijd vraagt om een eigen jubileumkaas. En dus togen eigenaren Mirjan en John naar Mirjam van Hest. Mirjam creëert kazen met een unieke smaakbeleving in samenwerking met topkoks uit het hele land en in opdracht van verschillende (grote) bedrijven. Onlangs dus ook voor eetcafé De Tijd.

Alle kazen worden met de hand gemaakt op een boerderij in het rivierenland van Heusden en Altena. Mirjam heeft die locatie met zorg gekozen. Het gras is er lekker sappig en de koeien worden goed verzorgd. Dat resulteert in volle melk met een uitstekende smaak. Mirjam verwerkt de melk rauw en maakt er romige boeren- kazen van. Voor de kaas van De Tijd gebruikt ze ook het jubileumbier van De Tijd: De Tijd Goudblond. Precies zoveel dat de smaak en geur van het bier subtiel aanwezig zijn.

De jubileumkaas van De Tijd is te koop bij eetcafé De Tijd zelf. De kok gebruikt de kaas ook in gerechten en je kunt hem als borrel- hapje bestellen.

VORIG INGREDIËNT

Een kern met pit

VOLGEND INGREDIËNT

Een blik op het Staalbergven

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

seventeen − 10 =