Een blik op het Staalbergven

In 1911 werd de Oisterwijksche Bad- en Zwemvereeniging (OBZV) opgericht. De vereniging maakte gebruik van het Staalbergven, dat midden in de Oisterwijkse bossen ligt. Er werd een houten huisje naast het ven geplaatst en er werden zwemuren voor dames en heren bepaald. Gemengd zwemmen was – tot groot ongenoegen van katholieke Oisterwijkers – ook toegestaan.

Inmiddels is het Staalbergven een volwaardige zwemgele- genheid met, naast het natuurwater, drie chloorbaden (een kinderbad, een wedstrijdbad en een recreatiebad) en een water- glijbaan. Langs de kant liggen een grote speeltuin, een strand en een horecagelegenheid.

Natuurmonumenten is sinds 1929 eigenaar van het Staal- bergven. Dat is niet voor niets, want het ven behoort tot beschermd natuurgebied. De gemeente Oisterwijk pacht en exploiteert het zwembad.

Openluchtzwembad Staalbergven
Vennelaan 8, Oisterwijk
013 528 2196

VORIG INGREDIËNT

Een kaasje voor de jarige

VOLGEND INGREDIËNT

Wat je nog niet wist

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

one × 4 =