Moergestel doet goed

Het is zaterdag 1 november 2014. In De Leerfabriek in Oisterwijk genieten honderden bezoekers van verschillende liveoptredens en muziek van huis-dj Tommy Santo. Er wordt gelachen, gedronken en gedanst. De sfeer tijdens Semmy’s Rock is top. Voordat de organisatie aan het eind van de avond het licht uitdoet, wordt de balans opgemaakt. Gejuich stijgt op uit de zaal. Met het benefietconcert is maar liefst vijftienduizend euro ingezameld voor Stichting Semmy.

Semmy’s is een initiatief van Frans en Sacha van der Donk uit Moergestel. In 2015 organiseren ze voor de vijfde keer een muzikale avond. Met groot succes, want in totaal hebben ze al meer dan 39.000 euro kunnen overmaken naar Stichting Semmy, een stichting die onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen financieel ondersteunt.

ROSANNE
Sacha van der Donk: “Eind 2009 kregen we te horen dat onze dochter Rosanne – die toen pas vijftien maanden oud was – een heel agressieve hersentumor had. We hebben de hele wereld afgezocht naar behandelingen en onderzoeken, maar omdat Rosannes ziekte zo zeldzaam is, waren die er niet. In november 2010 moesten we afscheid nemen van onze dochter. Rosanne heeft gevochten als een leeuw, maar kon de strijd niet winnen. Wij zijn er nog wel en we gaan door met vechten. Alle kinderen, en hun ouders, die in de toekomst te maken krijgen met hersen- stamkanker moeten een overlevingskans krijgen.”

ONDERZOEK GEEFT HOOP
Frans en Sacha kwamen in contact met Stichting Semmy, die als doel heeft om de levensverwachting en overlevingskansen van kinderen met hersenstamkanker te vergroten. Om dit waar te kunnen maken is onderzoek noodzakelijk. Intensief onderzoek dat veel geld kost. Frans en Sacha wisten meteen dat ze hieraan een bijdrage wilden leveren. Zo ontstond het idee voor Semmy’s.

WE GAAN DOOR
“In de afgelopen vier jaar hebben we concerten georganiseerd. Die noemden we Semmy’s Rock. De hele avond stond in het teken van live-optredens. Dit jaar gooien we het over een andere boeg,” aldus Frans. “De naam Semmy’s blijft, maar de aanduiding gaat per jaar variëren. Het eerstvolgende evenement gaat Semmy’s 80’s-90’s-party heten. Dj Tommy Santo en een of twee feestbands gaan voor een geweldige sfeer zorgen en laten ‘gouwen ouwen’ uit de jaren tachtig en negentig door de speakers klinken. Dat wordt een avondje ouderwets meezingen en dansen dus.”

Sacha besluit: “In vijf jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een profes- sioneel evenement. Daar zijn we trots op, maar we zijn nog lang niet klaar. Er moet nóg meer geld worden ingezameld zodat hersenstamkanker een ziekte wordt die behandeld kan worden. We doen er alles aan om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.”

VORIG INGREDIËNT

Een avondje uit

VOLGEND INGREDIËNT

Het leven van burgemeester Hans Janssen

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

seventeen + sixteen =