Het unieke recept van Eetcafé De Tijd

Vóór een bezoekje aan de donderdagse weekmarkt, tijdens een dagje winkelen, na het werk, gezellig met vrienden of omdat er iets te vieren valt: bij De Tijd in hartje Oisterwijk zit je altijd goed. Het is dan ook niet voor niets dat veel gasten het eetcafé ‘de huiskamer van Oisterwijk’ noemen.

De Tijd opende zijn deuren in 1995. Dit jaar bestaat het eetcafé van Mirjan Theuns en John Cornelissen dus precies twintig jaar. Of er veel veranderd is in al die jaren? “Niet echt,” aldus John, “we zijn natuurlijk met de tijd meegegaan, maar we hebben nooit iets gewijzigd in ons oorspronkelijke principe. De Tijd moest een eetcafé worden waar iedereen op elk moment van de dag terecht kan. Van jongeren en zakenlui tot gezinnen met kleine kinderen en senioren. We wilden gastvrij zijn en toegankelijk. Dat is goed gelukt, als je het mij vraagt.”

ETEN, DRINKEN, DANSEN
De Tijd opende zijn deuren in 1995. Dit jaar bestaat het eetcafé van Mirjan Theuns en John Cornelissen dus precies twintig jaar. Of er veel veranderd is in al die jaren? “Niet echt,” aldus John, “we zijn natuurlijk met de tijd meegegaan, maar we hebben nooit iets gewijzigd in ons oorspronkelijke principe. De Tijd moest een eetcafé worden waar iedereen op elk moment van de dag terecht kan. Van jongeren en zakenlui tot gezinnen met kleine kinderen en senioren. We wilden gastvrij zijn en toegankelijk. Dat is goed gelukt, als je het mij vraagt.”

DE MENSEN VAN DE TIJD
38 mensen werken er bij eetcafé De Tijd. Zeven dagen per week staan ze vanaf negen uur ’s ochtends klaar. Om lekkere koffie te zetten, saté te marineren, eieren te bakken, borden af te wassen en biertjes te tappen bijvoorbeeld. Maar ook om een praatje te maken en je in de watten te leggen. Ze zijn gastvrij en zorgen voor die ouderwets gezellig sfeer waar De Tijd om bekend staat.

OM TROTS OP TE ZIJN
Mirjan en John hebben in de afgelopen twintig niet alleen ín, maar vooral áán het bedrijf gewerkt.“We zijn trots op wat we hebben bereikt,” concludeert John. “We realiseren ons ook dat we dat zonder onze medewerkers nooit voor elkaar gekregen hadden. Het is mede dankzij hen dat we de achtste plaats bezetten in de Nederlandse café-top-tien en de zestiende plaats hebben in de Neder- landse terras-top-honderd.”

DE TOEKOMST
Of er nog wensen zijn? “Nou ja, wensen….” Mirjan lacht. “We blijven voortdurend in beweging. Dat moet ook. Maar dromen zijn er zeker. Eentje hebben we onlangs gerealiseerd. We hebben namelijk ons eigen biertje uitge- bracht, De Tijd GoudBlond. Dat staat nu standaard op de kaart. Daarnaast zouden we in de toekomst ook graag de verdieping boven De Tijd gaan gebruiken om gasten te ontvangen. Maar verder: nee, we blijven trouw aan ons idee van een goed eetcafé: laagdrem- pelig, informeel en heel gezellig.”

Eetcafé De Tijd is gevestigd
op De Lind 53 in Oisterwijk.
www.detijdoisterwijk.nl

VORIG INGREDIËNT

Oisterwijk doet goed

VOLGEND INGREDIËNT

Het unieke recept van SEC eten & drinken

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

9 + 11 =