Een blik op het Lindeplein

Nadat in 2007 cultureel centrum Tiliander werd opgeleverd, begon de gemeente met de bouw van het Lindeplein. Een multifunctionele plek, precies tussen De Lind en de hoofdingang van het theater. Een plein waar wonen, winkelen, eten, drinken en cultuur elkaar ontmoeten.

Er is bewust gekozen voor een open karakter zodat er genoeg ruimte is voor evenementen. Voor die evenementen zorgt S.P.E.L. (Stichting Promotie en Evenementen Lindeplein). De stichting organiseert jaarlijks verschillende culturele activi- teiten waaronder Filmplein Oisterwijk, een openluchtbioscoop waarbij in de zomer op vier opeenvolgende woensdagen films worden vertoond. Bezoekers kunnen zich installeren op een van de terrassen, op de waterbanken maar kunnen natuurlijk ook hun eigen kussentje of stoel meebrengen.

Verder worden er regelmatig concerten en optredens gehouden op het plein. Zo vindt in augustus voor de derde keer een New Orleans Jazzfestival plaats dat niet alleen bezoekers trekt uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland! Het drukbezochte Jazzfestival vindt dit jaar plaats op zondag 16 augustus in samenwerking met The Jazzy Swing Collection. Op twee podia wordt non-stop live muziek gemaakt.

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

 

VORIG INGREDIËNT

De molens van Oisterwijk

VOLGEND INGREDIËNT

Een avondje uit

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

one × 5 =