Een avondje uit

Wegdromen bij mooie muziek, meegesleurd worden in een toneel- voorstelling of lachen tot de tranen over je wangen lopen. Met het gevarieerde aanbod van het bruisende theater Tiliander in het centrum van Oisterwijk, het gezellige theater Den Boogaard in Moergestel en het bijzondere Natuurtheater midden in het bos is er altijd wel wat te zien, te horen en te beleven.

TILIANDER
De Tiliander is de culturele hotspot van Oisterwijk. Al ruim tien jaar zijn in dit gebouw de bibliotheek, de VVV en het theater te vinden. En sinds 2012 zetelt hier ook het Tiliander City Filmhuis. Elke eerste maandag van de maand draait er een arthouse film en op de derde woensdag van de maand zijn er films voor kinderen.

In het theater kunnen 345 mensen genieten van toneelvoorstellingen, dans, cabaret en muziek. Theater Tiliander biedt een podium aan bekende artiesten als Guido Weijers, Karin Bruers, Gerard van Maasakkers, Andy Marce- lissen en Roué Verveer, maar ook aan aanstormend talent. Daarnaast vertonen Oisterwijkse en regionale gezelschappen zoals harmonieën, dans- en toneel- verenigingen hier jaarlijks hun kunsten.

Cultuurcentrum Tiliander ligt aan de spoorlaan 82C in Oisterwijk. voor het programma van films en voorstellingen: www.tiliander.com

DEN BOOGAARD
Gastvrijheid, gemoedelijkheid, prachtige theaterfaciliteiten en gratis parkeren voor de deur. Deze ingrediënten maken van Den Boogaard de gezelligste uitkamer van Moergestel. Met een Rabopunt en een bibliotheek, het KBO en een theater in huis is Den Boogaard een niet meer weg te denken sociaal cultureel centrum. De Moergestelse verenigingen voelen zich er prima thuis en weten prachtige voorstellingen neer te zetten. Bijna jaarlijks komt cabaretier Mark van de Veerdonk zijn grappen vertellen op het podium. Verder mogen de swingende dansavonden voor vijftigplussers niet onvermeld blijven. Tijdens deze beruchte avonden zorgen lokale dj’s voor een gevarieerd muziekaanbod. Voetjes van de vloer!

Sociaal Cultureel Centrum Den Boogaard is te vinden aan het Sint Jansplein 5 in Moergestel. Kijk voor meer info over het theater op: www.denboogaard.nl

NATUURTHEATER
In het Natuurtheater van Oisterwijk waan je je in de oude Romeinse tijd. Het theater is namelijk gebouwd in de stijl van een amfitheater. Het ligt midden in het bos, op een van de mooiste plekjes van Brabant. In de zomer worden hier elke week voorstellingen gegeven. Toneel, komedie, kindertheater, operette, dans, muziek,… en de vogels zingen gezellig een deuntje mee.
Naast het theater ligt boscafé De Rode Lelie. Het café heeft een speeltuin en terras en is dus ook een heerlijke plek om na een wandeling neer te strijken.

Het Natuurtheater Oisterwijk ligt aan de rand van Oisterwijk vlak bij Oirschot aan de Gemullenhoekenweg 147. Meer info: www.natuurtheater.nl

VORIG INGREDIËNT

Een blik op het Lindeplein

VOLGEND INGREDIËNT

Moergestel doet goed

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

13 − 4 =