De duurzaamheidsvallei

Tussen Tilburg en Oisterwijk loopt het riviertje De Leije/Voorste Stroom. Rondom het water ligt een prachtig stuk natuur. Er groeien mooie planten, bloemen en bomen en er leven veel verschillende diersoorten. En dat moet vooral zo blijven, vindt een aantal mensen uit Berkel-Enschot, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk. Ze riepen daarom Stichting De Duurzaamheidsvallei in het leven.

Stichting De Duurzaamheidsvallei zet zich in voor het beschermen, in stand houden en versterken van de natuur rondom De Leije/Voorste Stroom. Ze willen van het gebied een ‘duurzaam- heidsvallei’ maken. Een bijzondere plek die voor voor jong en oud, voor burgers en bedrijven, voor inwoners en toeristen van grote waarde is én die een voorbeeld- functie heeft.

LEREN IN DE BUITENLUCHT
Dré van Hal uit Heukelom is penning- meester van Stichting De Duurzaam- heidsvallei. Hij vertelt: “Het is onze bedoeling om langs de rivier en in het gebied daaromheen van alles te reali- seren dat duurzaam is. We willen zonnepanelen op de daken van boeren- bedrijven laten plaatsen om energie te besparen, bijvoorbeeld. Maar we gaan ook energie opwekken uit wind en

water en cultuurhistorische elementen terugbrengen. Ook zorgen we voor een gevarieerde en rijke natuur en goede voorlichting daarover. Kinderen moeten met de klas naar de Duurzaamheids- vallei kunnen komen om in de buiten- lucht te leren over groene energie, natuur en landbouw.”

VOOR IEDEREEN
De Duurzaamheidsvallei is voor iedereen gratis toegankelijk. Door het gebied lopen wandelpaden en ruiter- en fietsroutes zodat iedereen op zijn eigen manier van de omgeving kan leren en genieten. Daarnaast kan iedereen ideeën en initiatieven aandragen om de Duurzaamheidsvallei verder gestalte te geven. “We hopen dat we in de toekomst met veel enthousiaste mensen – bewoners van het gebied, inwoners van de gemeente Oisterwijk en Tilburg en bedrijven – kunnen samenwerken om van de Duurzaamheidsvallei een groot succes te maken,” aldus Dré.

VORIG INGREDIËNT

Zo maak je een speciaalbier

VOLGEND INGREDIËNT

Het nieuwe Groot Speijck

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × one =