La Cucina maakt het feest compleet

In Brabant komt iedereen binnen door de keukendeur. Want in die ruimte gebeurt het. In de keuken is het gezellig, daar is het te doen. Met dat idee in hun achterhoofd runnen Janmaarten Maton en zijn vrouw Majella sinds 2013 La Cucina. Een eetwinkel met de heerlijkste lekkernijen. “En dat weten ze in Oisterwijk wel op waarde te schatten,” lacht Janmaarten.

La Cucina (Italiaans voor keuken) is niet zomaar een slagers- winkel. Het is een complete eetwinkel waar je alles kunt kopen voor een maaltijd en meer. Janmaarten en Majella bieden onder andere voor-, hoofd- en nagerechten die je alleen nog maar hoeft op te warmen. De aardappels, groenten en het vlees mag je zelf uitkiezen. Maar er is meer. Van belegde broodjes tot Franse kaas. Van Spaanse tapas tot een lekker flesje wijn. Van Italiaanse koekjes tot een volledige barbecue. Bij La Cucina koop je alles wat lekker is.

SNUFFELEN EN SMULLEN
“Ik ben al 34 jaar slager,”zegt Janmaarten.“Wij hebben jarenlang een winkel gehad in Diessen. Op een gegeven moment wilden we ons graag verder ontplooien. Twee jaar geleden hebben we een nieuwe locatie gevonden aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. La Cucina zit in het pand van een restaurant en dat was eigenlijk perfect voor wat wij zochten. We wilden geen witte tegels en een worstenrekje, maar Bourgondische gezelligheid in onze winkel. We hebben een houten vloer en open vitrines. Je kunt rondsnuffelen tussen de huisgemaakte brood- en toastsa- lades en amuses. We verkopen olie en azijn, maar natuurlijk ook de lekkerste soorten vlees. Ik ben niet voor niks slager.”

EEN EERLIJK STUKJE VLEES
“Het is fantastisch om te zien hoe ons concept wordt omarmd door de Oisterwijkers. Het publiek in onze winkel heeft veel kennis van aparte gerechten en een goed stukje vlees. Wij verkopen naast Hollands vlees ook Iberico varken, Argentijns rundvlees en producten uit Australië. Ook het Livar klooster- varken is bij ons te koop, net als Black Angus rund en smakelijk gildehoen. Wij letten er bij de keuze van onze producten trouwens altijd op dat de dieren een goed leven hebben gehad. Ik ben zelf gek op een stukje goed dooraderd vlees. Dat heeft zoveel meer smaak. Het verkoopt ook goed. Maar dan wel bij de echte kenners.”

HAPPY IN OISTERWIJK
“Wij zorgen voor veel afwisseling in ons aanbod en dat waarderen de klanten. We hebben een fijn team en hebben het enorm naar ons zin in Oisterwijk. We doen graag ons best om het onze klanten naar de zin te maken.”

VORIG INGREDIËNT

Het hart van Oisterwijk

VOLGEND INGREDIËNT

Zo maak je een speciaalbier

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

nine + eleven =