Het hart van Oisterwijk

Centraal op De Lind, midden in het centrum van Oisterwijk, prijkt al meer dan honderd jaar het raadhuis. Een prachtig gebouw in eclectische stijl waar mensen uit de wijde omgeving elkaar maar wat graag het jawoord geven. Het raadhuis werd in 1899 gebouwd op de plek waar sinds de middeleeuwen de kapel van Maria ter Linde stond. Deze kapel werd na 1848 gebruikt door de bestuurders van de stad. De meeste gemeentediensten zijn inmiddels verkast naar het gemeentekantoor, maar het raadhuis is nog steeds in gebruik voor raadsvergaderingen, bijeenkomsten van gemeentelijke commissies en congressen waarbij Oisterwijk op zijn best voor de dag moet komen.

VORIG INGREDIËNT

Een leven vol actie

VOLGEND INGREDIËNT

La Cucina maakt het feest compleet

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

18 − 8 =