Column van Ton Lenting

Al bijna vanaf het begin ben ik als adviseur en trainer betrokken bij eetcafé De Tijd. Het is een leuk bedrijf met vooruitstrevende onder- nemers die niet stil zitten, steeds willen verbeteren en de ambitie hebben om door te groeien.

Mirjan en John hechten eraan om op een professionele manier met hun medewerkers om te gaan. Dat zie je helaas niet overal in de horeca. Hun professionele houding blijft dan ook niet onopgemerkt bij jury’s van allerlei vakbladen. De Tijd staat hoog in diverse rankings, onder andere op de achtste plaats van de Nationale Café Top 100 van Misset Horeca. En terecht. Het bedrijf vernieuwt continu. Iedere keer als ik er kom is er voor of achter de schermen weer iets verbeterd. En zo hoort het ook. Ondernemers moeten niet mopperen, maar aanpakken. Dat weten de gasten te waarderen en daardoor blijven ze terugkomen.

De afgelopen twintig jaar kende niet alleen hoogtepunten. Af en toe was het ook weleens verdomd moeilijk. Maar door positief te blijven, hebben John en Mirjan steeds nieuwe stappen gezet. De gemiddelde levensduur van een horecabedrijf in Nederland ligt tussen de acht en negen jaar. Met z’n twintigjarig bestaan is De Tijd daar dus ruimschoots overheen. Oisterwijk mag trots zijn op deze ondernemers. Recentelijk heb ik een boek geschreven over 25 toonaangevende horecabedrijven: Eredivisie Horeca. Daar staat De Tijd prominent in vernoemd. In dit boek wordt vooral gekeken naar het bedrijfseconomische aspect. Zonder winst zijn nieuwe investeringen immers niet mogelijk en is er geen werkgele- genheid. Maar ook de sociaal-maatschappelijke functie die een horeca- bedrijf en de ondernemers hebben, woog mee. In de afgelopen twintig jaar hebben veel gasten, medewerkers en leveranciers iets gehad aan de inspanningen die John en Mirjan zich getroost hebben, zowel voor zichzelf als voor de Oisterwijkse gemeenschap. Daar mag iedereen enorm trots op zijn!

VORIG INGREDIËNT

Foto's introductieavond: de ingrediënten

VOLGEND INGREDIËNT

Column van Frits Knibbeler

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

14 + seven =