Column van Frits Knibbeler

HET CENTRUM VAN OISTERWIJK:
WERK IN UITVOERING
Oisterwijk staat onder andere bekend om zijn prachtige centrum met veel verschillende winkels en gezellige horecagelegenheden. Daar is niets mis mee, zou je denken. Toch bouwen de gemeente, ondernemers en vastgoedbedrijven samen voortdurend aan een nog beter centrum. Een centrum dat voorbereid is op de toekomst en past binnen de huidige economie. Een centrum dat goed bereikbaar is, veilig en gastvrij. Waar je kunt ondernemen, wonen, werken en recreëren.

Samenwerken is noodzakelijk om dit doel te bereiken. Het Centrum- management neemt daarbij het initiatief. We willen leegstand terug- dringen en voorkomen. We willen zorgen voor samenwerking met horecagelegenheden. We willen creatief zijn, nieuwe kansen creëren en innoveren. Gratis wifi in combinatie met glasvezel realiseren in het hele centrum bijvoorbeeld. We zien het centrum als één geheel. Ook het herontwikkelde KVL-terrein hoort erbij. Nieuwe initiatieven en onder- nemingen die op het terrein gevestigd zijn, omarmen we. De samen- werking heeft voordelen voor beide partijen.

Toen het Centrummanagement in 2013 van start ging, hebben we veel aandacht besteed aan het zogenaamde ‘Nieuwe Winkelen’. We hebben trainingen aangeboden zodat ondernemers weten hoe ze kunnen inspelen op de wensen van de consument. Want die zijn ten opzichte van een aantal jaar geleden behoorlijk veranderd door de komst van internet. Om niet achter te blijven bij deze ontwikkeling hebben we een gemeenschappelijk digitaal platform ontwikkeld: www.inoisterwijk.nl. Hierop kunnen alle ondernemers uit het centrum zich presenteren. Sinds dit jaar kunnen ook alle Oisterwijkse winkels die buíten het centrum liggen gebruikmaken van de site. Zo geven we de bekendheid van Oisterwijk een boost. Daarnaast werken we momenteel aan een app die gaat dienen als verlengstuk van deze site.

We besteden niet alleen aandacht aan winkels en horecagelegenheden, maar ook aan het cultuuraanbod in Oisterwijk. Als Oisterwijk ook op dat vlak een breed en gevarieerd aanbod heeft, maakt dat onze gemeente immers nog aantrekkelijker. Voor evenementen geldt hetzelfde. We bieden creatieve en kwalitatieve evenementen dan ook graag financiële ondersteuning of praktische hulp. Het resultaat daarvan zullen we de komende jaren gaan merken. We breiden bestaande evenementen uit en voegen nieuwe toe. Het Centrummanagement haalt dus alles uit de kast om Oisterwijk nog aantrekkelijker te maken. Voor ondernemers, voor toeristen, voor bezoekers én voor alle inwoners natuurlijk.

VORIG INGREDIËNT

Column van Ton Lenting

VOLGEND INGREDIËNT

Column van Edwin Kats

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

13 + two =